SycamorKop
 
SYCAMORE TRAVEL REIZEN NUBISCHE VILLA PUBLICATIES CONTACT
 
verloopje
adviesDuurzaam Toerisme
modificatiesNatuur
modificatiesEchte Mensen
Natuur

NATUUR

De centrale ader van het land is de Nijl, de rivier voorziet het land van zoetwater voor drinkwater en irrigatie. Aan de Nijl liggen de meeste steden en dorpen en ligt ook de groene strook van velden, waar de landbouw plaatsvindt. Al in de tijd van de farao’s was deze levensader centrum van cultuur en bouwden zij hier hun tempels. De Nijldelta is een grote groene vruchtbare driehoek, daar waar de Nijl met verschillende armen uitkomt in de Middellandse Zee.

Verder bestaat het land vooral uit woestijnen met hier en daar een oase. De westelijke woestijn tussen de Nijl en Libie is beroemd om haar zandduinen. In een enorme laagvlakte liggen verschillende oases, waar landbouw plaatsvindt of met palmwouden, kleine dorpen en stadjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Op verschillende plekken zijn er natuurlijke bubbel en warm water bronnen en soms zelfs hele zoutwatermeren. Vooral het gebied dat bekend staat als de Witte Woestijn is beroemd geworden door de grote afwisseling in gesteente dat er te vinden is, de fossielen en immense rotsformaties van kalksteen.

De Sinai is een ander interessant woestijngebied. In de zuidelijk Sinai vinden we de hoogste bergen van Egypte met toppen van tussen de 2000 en 3000 m., de zg. High Mountains. Daar vind je natuurlijke bronnen en prachtige tuinen met vruchten en notenbomen, naast adembenemende uitzichten van de toppen. De zuidelijk Sinai is een afwisselend gebied van wadis en bergen, rotspartijen en zandduinen en avontuurlijke kloven. Door het spel van zand, wind en soms water en door de enome verschillend in dag en nacht temperatuur, heeft erosie prachtige patronen in de rotsen uitgesleten. De kleuren zijn overweldigend

lijn
Home Disclamer Credits E-mail Sitemap
lijn Nederlands
lijn English
lijn

Welkom op de website
van Sycamore

Sycamortak