SycamorKop
 
SYCAMORE TRAVEL REIZEN NUBISCHE VILLA PUBLICATIES CONTACT
 
verloopje
adviesWoestijn wandelreizen
modificatiesZon, Zee en Zand
modificatiesSpirituele reizen
modificatiesArtistieke reizen
modificatiesNubisch avontuur
modificatiesSpeciale reizen
modificatiesReizen op maat
foto reizen

ARTISTIEKE REIZEN

Veel artiesten gaan op zoek naar inspiratie in Egypte. Het land heeft een rijkdom te bieden aan onderwerpen, mensen, feesten en festivals, kleuren en licht zijn rijk voorhanden. De natuur biedt veel variatie, de Nijl, de woestijn, de bergen en de groene velden. De mensen zijn vriendelijk. Egypte is de perfecte speelplaats voor fotograven, beeldhouwers en pottenbakkers, muziekanten en dansers, velen kwamen en werkten hier.
Zo gebruikte Agatha Christie haar reis naar Egypte als decor voor haar roman “Dood op de Nijl”.
De Zwiterse Margo Veillon gebruikte het dorpsleven als achtergrond voor haar tekeningen en schilderijen met waterkleuren. De Belgische artiest Jean Verame probeerde het faraonische geheim van het aanmaken van kleuren te hervinden en schilderde in het proces een hele vallei in de Sinai in de kleur blauw.
In Tunis een dorp in de oase van Fayoum hebben zowel buitenlandse als locale artiesten zich laten inspireren door de plaatselijke technieken.
Dans en muziek zijn onderdeel van het leven van alle Egyptenaren. Dus je vindt een trom en traditionele liederen aan het kampvuur in de woestijn, naast een ademberovende voorstelling in de opera in Cairo of een kleinschaliger optreden van de Tanoura (Derwish) of de traditionele Zar muziek, maar ook buikdans, muziek en filmfestivals worden regelmatig georganiseerd. Er is voor elk wat wils.

OPTIES : Teken en schilderreizen , pottenbak of beeldhouwreis naar Farafra, Qurna of Tunis, sculptuur festival in Aswan, fotografie reis, hoogtepunten uit Egyptische architectuur reis, buikdans workshops en muziek- en filmfestivals.

lijn
Home Disclamer Credits E-mail Sitemap
lijn Nederlands
lijn English
lijn

Welkom op de website
van Sycamore

Sycamortak