SycamorKop
 
SYCAMORE TRAVEL REIZEN NUBISCHE VILLA PUBLICATIES CONTACT
 
verloopje
adviesWoestijn wandelreizen
modificatiesZon, Zee en Zand
modificatiesSpirituele reizen
modificatiesArtistieke reizen
modificatiesNubisch avontuur
modificatiesSpeciale reizen
modificatiesReizen op maat
Nubisch eten

NUBISCH AVONTUUR

Aangezien onze wortels in Aswan liggen, de parel van het zuiden, hebben wij een speciale band met dit gebied.

Het drukke stadje Aswan is zeer exotisch met haar prachtige eilanden in de Nijl, de cataract, het tempelcomplex van Isis op Philae in het gebied tussen de dammen en op de achtergrond de steeds aanwezige zandheuvels van de woestijn.
De Nubische bevolking geeft een duidelijk Afrikaans tintje aan het gebied. De Nubieers hebben hun eigen taal en cultuur en zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij.
Het klimaat is extreem warm en droog in de zomermaanden, maar gedurende het winterseizoen is het aangenaam en de zon schijnt iedere dag.
Ten zuiden van Aswan vindt u het Nassermeer waar enkele cruises werken, maar waar u ook met een eenvoudige vissersboot kunt varen via de Nubische temples in de Wadi Seboua en Amada naar de wereldberoemde rotstempels van Abu Simbel.
Van Aswan kunt u zelfs per veerboot naar Wadi Halfa in de Soedan en dan verder naar het zuiden om nog meer prachtige monumenten te bezoeken bij Kerma en de pyramides van Nuri en Meroe.
Maar voor de meeste mensen is Aswan het beginpunt van een cruise de Nijl af richting Luxor.
Er is een alternatieve manier bijvoorbeeld met een motorboot en fietsend of met de traditional zeilboot, de felucca. Ook zijn er de zg. Dahabiyyas, traditionele zeilschepen met een aantal cabines aan boord. Tijdens deze tochten zorgt de Nubische bemanning voor u en bereidt uw maaltijden. Een geweldige manier om de mensen en de rivier te leren kennen.

MOGELIJKHEDEN : Exclusieve cruises op het Nassermeer met MS Kasr Ibrim of Eugenie, wandel/vaartrip met vissersjacht over het Nassermeer om krokodillen te spotten, feluccatrip van Aswan naar Komombo of Edfu , fiets/boot trip van Aswan naar Luxor, overwinteren in Aswan, villa te huur in Nubisch dorp, Soedan trip van Khartoum via de Nijl naar Wadi Halfa en Aswan, Dahabiyya tocht tussen Aswan en Luxor.

lijn
Home Disclamer Credits E-mail Sitemap
lijn Nederlands
lijn English
lijn

Welkom op de website
van Sycamore

Sycamortak