SycamorKop
 
SYCAMORE TRAVEL REIZEN NUBISCHE VILLA PUBLICATIES CONTACT
 
verloopje
adviesWoestijn wandelreizen
modificatiesZon, Zee en Zand
modificatiesSpirituele reizen
modificatiesArtistieke reizen
modificatiesNubisch avontuur
modificatiesSpeciale reizen
modificatiesReizen op maat
Wandelreizen

WOESTIJN WANDELREIZEN

Sinai, Westelijke Woestijn en Siwa, Marsa Alam.

In deze snelle tijd van computers, mobiele telefoons, hoge werkdruk en volle agenda’s, komen veel mensen naar de woestijn om de druk van het moderne leven te ontvluchten.
De Sinai biedt u een gigantisch gebied met wadi’s, bergen, zandduinen en oases. Samen met een van onze engelssprekende gidsen en locale bedoeienen ontdekt u deze fantastische woestijn, die beroemd is om haar grote variatie in kleuren van zand en rotsformaties. Meestal gebruiken we kamelen voor het transport van baggage en onze voorraad, maar voor de grotere groepen gebruiken we een 4 x 4. In dat geval begeleidt ook een van onze koks u. U brengt alleen een slaapzak en mat, zonnebescherming en uw wandelschoenen mee en de trip kan beginnen. Er zijn verschillende routes beschikbaar, de makkelijkere voor de gezinstrips en voor hen die het graag rustig aan doen en de meer uitdagende routes voor de echte woestijnvossen die van een flinke dag stappen houden in ruig terrein. De Witte Woestijn is uniek vanwege de paddestoelachtige huizenhoge kalksteen formaties. Het terrein is vlakker maar het verveelt nooit, je vindt regelmatig mooie fossielen.
In en rondom de oase van Bahariyya, Farafra, Dakhla en el Khargha worden ook wandeltrips verzorgd, die een mooie combinatie zijn tussen het simpele leven in de oase en de natuurlijke warmwater en bubbelbronnen, zoutmeren en zandduinen. Siwa is de meest afgelegen oase en heel special. Ver weg in het noorden van het land tegen de Lybische grens aan, lag het op een caravaanroute door de Sahara. Een andere niet zo vaak bezochte bestemming is Marsa Alam, waar u kunt trekken door prachtige wadi’s tegen de achtergrond van de Rode Zee bergrug. Ook hier kunt u net als in de Sinai een mooie combinatie maken tussen de rijkdommen van de zee en de woestijn.

OPTIES : Wandel en kamelentrektochten in Sinai, wandelen in en om de oases van de westelijke woestijn , wandelen in de woestijn bij Marsa Alam, wandelen om en nabij de historische sites, High Mountains trekking.

lijn
Home Disclamer Credits E-mail Sitemap
lijn Nederlands
lijn English
lijn

Welkom op de website
van Sycamore

Sycamortak